söndag 8 juli 2012

Lat söndag

Inget alls på agendan idag, vilket var väldigt skönt! Vaknade rätt sent till en grådisig dag med tidvis fnyk och tidvis mer regn och har tillbringat dagen med att göra inomhus-göromål som att betala räkningar, sorterat den där hopplösa högen med mer eller mindre viktiga papper, rensat lite i kylskåpet, gjort en del planer för hösten o annat smått o gott. En hundpromenad o lite svamp-plockning hanns såklart oxå med. Såna här dagar behövs, särskilt som det är helt galet på jobbet för tillfället. Vår tilltänkta sommarvikarie klarade inte sin sista tenta och fick därmed ut den tillfälliga legitimationen, vilket innebar att vi med 1½ veckas varsel stod utan ersättare för hela semesterperioden. 
Jag hade visserligen inte tänkt ta någon sammanhängande ledighet under sommaren, men det hade ju varit fint att kanske kunna ta ut någon kompdag här o där eller åtminstone få ut tjänstledighetsdagarna (jag jobbar bara deltid - 80%). Så blev det nu inte! Med lite hjälp från grann-distriktet och privata kollegor så löser det sig hyfsat, men jag hoppas verkligen att vår arbetsgivare har vett att uppskatta att medarbetarna sliter halvt ihjäl sig för att få verksamheten att gå runt. Stor chans för det, eller hur...?

Extra skönt med en lat söndag är det dessutom efter gårdagen som blev lite onödigt hetsig - vi hade en heldagsträning bokad och första gänget skulle börja klockan nio. Vi vaknade tjugo över åtta!? Men trots en lätt panikartad inledning av dagen blev det hela riktigt bra - vädret var bitvis i varmaste laget men upplägget funkade fint, hundar o förare skötte sig utmärkt och den grillade korven lika god som alltid!

Midsommar-firande har såklart oxå hunnits med, precis som i fjol tillbringades den helgen på Lilla Träskaten. En riktigt bra dag i goda vänners lag - strålande solsken, underbar mat o lite lagom aktiviteter gjorde firandet så där härligt som det framställs i alla reklamfilmer. Stort tack till alla inblandade!  <3


Jajamän, jag är både patriot o royalist!Stor glädje när jag på Systemet hittade nubbe-kit med Snälleröds-snaps! Blev något nostalgisk o drabbades av lätt hemlängtan... Småflaskorna inte bara stilrena utan innehållet dessutom riktigt smakligt även för en icke-snaps-älskare som jag. Lyckat köp på alla tänkbara sätt, alltså! En av aktiviteterna var lerduveskytte - fantastiskt roligt!!


Vi spelade även boule, där Jens efter att ha manipulerat reglerna till oigenkännlighet med nån slags seriesystem som bara han förstod, lyckades avgå med totalsegern trots att han egentligen var utslagen i ett tidigt stadium...


Gulle-Spike!

En kväll för någon vecka sedan åkte vi ut till bästa skogstjärnen med intentionen att dels leka lite med hundarna o dels kolla om det fanns någon fisk. Vädret så fint ut o vi hade fika med oss...


...men precis när vi kommit fram till sjön så öppnade sig himlen!


Jens gav sig dock inte, och förutom att kunna gå på vatten...


...lyckades han dra upp ett par fina abborrar!
Jösses, vad gott det var!


Jag lät Jens fiska i fred o ägnade mig istället åt att motionera hundarna, här är Grim på väg tillbaka efter en dirigering tvärs över viken. Duktig!Hur går det med den nye då? Jotack, det går alldeles utmärkt! 
Spike är en väldigt enkel o rar valp och kombinationen av att vara lättlärd o synnerligen villig att vara till lags är ganska trevlig. Samtidigt är han full av självförtroende o oerhört trygg i sig själv, så jag ser verkligen fram emot att kunna börja träna honom om några månader. 
Men det bästa av allt är nog att han är en sömntuta! Sover lugnt till ca halv åtta på morgonen o efter en snabb kiss-runda ligger han gärna o trynar igen i ett par timmar till. Sånt passar mig!Träningarna här hemma rullar på i ett intensivt tempo. Jens har en hel del av dessa träningar själv eftersom jag nu måste jobba mer än planerat, men jag försöker vara med när det går. Extra roligt är att vi på sistone har fått in en del nya deltagare i gänget, det är alltid roligt att träffa nya ekipage! 
På bilden syns Lollo som kommit ända från Luleå med sin duktige Chip bara för att träna hos oss. Eller hon kanske inte körde alla de milen BARA därför... Oavsett vilket så var de båda en trevlig bekantskap och förhoppningsvis ses vi igen vid tillfälle.


Hmm, Gerd ser fundersam ut... 
I bakgrunden syns Ann-Maj, Tina, Lollo, Sophia o Pia - lagarbete o "tävling" ger träningen lite extra spets!Gerd o Jessica är på väg att lägga ut sina linjetag medan Jens instruerar Jonas o Lena om vart de ska gå.


Tre ekipage väntar på att markera i det höga gräset - inte helt enkelt!
Från vänster Kian o Maggan, Karin o Mossa och Monica o Ess.  


Maggan är inte världens mest lätt-tränade hund, men hon är väldigt söt! Extra plus får hon dessutom för att hon så tydligt kände igen både mig o Jens. Gullig!En inte helt improduktiv söndag - jag lyckades väcka husmodern i mig o åstadkom faktiskt ett par kg jordgubbssylt. Underbart!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar