måndag 29 april 2013

Intensiv vecka

Nu går det i ett! April och maj är lika intensiva för oss som september och oktober, men av andra anledningar. Jag har fortfarande extra mycket att göra på jobbet tack vare vår-kvacken och kursverksamheten går samtidigt på högvarv. Jens är uppbokad varje helg och jag är bara hemma de veckoslut jag har jouren, annars kör vi kursandet tillsammans. Lägg därtill träningar flera dagar i veckan och egna hundar som behöver tränas så är det lätt att inse hur tajt schemat är just nu.

Veckan som gick var inget undantag – kurs i Småland fredag-söndag, viss vila (= allmänna hushållsgöromål som att tvätta och packa om) på måndagen, jobb med ovanligt långa dagar tisdag-torsdag, eget kursande på fredagen, helgkurs på Lilla Träskaten lördag och söndag och så mock trial idag. Puh! Skönt att gå tillbaka på jobbet igen imorgon så man får vila lite…
 
 

Förra helgen tillbringades alltså i Källshult i Småland – vi hade vars en grupp med nybörjare respektive öppenklass-hundar på fredagen och en mocktrial-kurs med tolv ekipage på helgen. Bra väder, helt fantastiska marker och utomordentligt trevliga deltagare gjorde helgen mycket lyckad, så vägen hem kändes lätt även om det blev dryga fem timmar i bilen.
På tal om bil – den nya Subarun uppfyller alla förväntningar så här långt. Inte minst är det betydligt trevligare med en bil som drar under 0,6 l/mil jämfört ca 1 liter/mil!

Efter ett par dagars arbete packades så bilen igen torsdags kväll och kosan styrdes mot Naddö.  Min mentor Guy Bennett besökte Sverige för första gången i år och lille Spike (precis fyllda ett år nu, kanske dags att fundera på röntgen…?) fick följa med ut ett större sammanhang för första gången.
Sju jämngoda ekipage drillades i apporteringens grunder under fredagen – inga detaljer lämnas åt slumpen i Guys sällskap och några skönhetsfläckar i arbetet som jag valt att inte bry mig om uppmärksammades direkt. Ytterst irriterande men väldigt bra att bli påmind om att varje liten del i grunden måste vara helt befäst för att man inte ska lära in dåliga vanor.
Förutom dessa småsaker som jag EGENTLIGEN visste om så skötte sig Spike alldeles utmärkt i sin premiär. Han höll ihop fint hela dagen och jag är väldigt nöjd med det jag ser så här långt hos honom.

Direkt efter avslutad kurs körde jag till Lilla Träskaten och var framme lagom till den delikata middagen. Jens och jag höll sedan kurs lördag o söndag för en grupp öppenklasshundar. Det var bara sex ekipage anmälda så det fanns gott om tid att ta itu med de problem som dök upp. Vi spände bågen ganska påtagligt för många av hundarna och det är så himla tillfredställande att se hur både hundar o förare växer med uppgifterna. Återigen hade vi riktigt fint väder och med den högklassiga servicen/maten man numera förväntar sig hos Jill & Peter kan det inte bli annat än succé!
 
 

 
Jens är väldigt avundsjuk på Peters nya leksak... Även jag måste erkänna att det vore kul med en sån o Baggi verkade inte heller misstycka!
 

 
Tålmodiga kursare...


...studerar Jill o Benny när de förevisar Jens ut-övning. 

 
När hundarna fått sitt sköt vi lerduvor istället - sanslöst roligt även om jag fortfarande är en sopa. Lektion bokad på Sörmalnd&Sörmland på fredag!

 

Baggi Boy fick kliva in som extrahund igen då Grappa börjat löpa. Finaste hunden som jobbar lika glatt för en annan förare fast jag står bredvid!
 

 

 
"Markera allt!"
 
Ajrån (närmast kameran) gjorde helgens apport när han följde löpan efter en tennisboll som blev påskjuten med hagelbössan. Mycket metodiskt följde han spåret efter bollen i ett trettiotal meter - sånt kan vi inte lära hundarna, det måste de lära sig själva!
 

 
Avdelningen "Möjligen Värdelöst Vetande" - hur ska en viltparad läggas upp? Olika dummies representerar olika viltslag och diskussionen blev livlig huruvida den ena eller den andra skulle läggas före nåt annat.
 
 
Idag var det så dags för våra egna hundar att få lite tid när Inga o Tina återigen hade  arrangerat ett privat mocktrial med 16 startanden. Både Grim o Sting var anmälda och vi såg fram emot en trevlig dag. Och trevligt blev det! Utmärkt ordnat, ett gott startfält, jätteduktiga funktionärer och bra väder. Dessutom gick Grim som det trygga spjut han brukar vara och höll hela vägen upp i topp!
Under grundomgången skötte de flesta ekipagen sina uppgifter mycket övertygande och inte många hundar föll ifrån, men när man ökade svårighetsgraden från och med tredje rundan tappade vi plötsligt hundar på löpande band. Efter 6 apporter vardera var det 4 ekipage som fortfarande var helt rena och fick sitta med under den avlutande driven. Ytterligare två hundar fulade då ut sig och den tredje började svaja lite – det var bara Grim som fortsatte att gå som tåget. Duktiga tjocknosen stod återigen som vinnare av ett mocktrial!

Det blev en väldigt trevlig avslutning på den här intensiva perioden, nu stundar arbetet igen imorgon och sen lite lugnare under veckoslutet. Bra det, för nu är jag riktigt taggad att börja polera på den där spolingens små skavanker...
 

 
Morgonsamling...

 
...och prisutdelning!
(Fråga inte vad fotografen gjorde dessemellan.)
Anita o Bitte presenterar resultaten efter det sedvanliga tackandet av alla som tackas bör.

 
Några funkisar o några deltagare.

 
Prispallen!
 
Jag & Grim drog till slut alltså det längsta strået med Maria & Scott strax bakom.
 
 
Ett stort TACK till alla som var inblandade i dagens övning!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar