torsdag 14 april 2011

Mock trial

Ledig idag och detta firades med ett mock trial hos Håkan o Karina på Gryt. Det var Inga o Tina som med hjälp av ett gäng funktionärer bjöd några av sina vänner på ett både nyttigt o roligt arrangemang. Vi lyckliga deltagare kom till en välorganiserat och synnerligen trevlig tillställning som, efter en vådlig färd på traktorsläp, inleddes med walk up genom granskog och på nyavverkade ytor. Det var allt annat än lätt att se markeringarna och ofta försvann hundarna utom synhåll bakom stora rishögar eller krön. Svårt o orättvist – precis som det ska vara!!

Vi började med femton hundar i startlistan vilka decimerades efterhand pga pip, ineffektivitet/olydnad, högljudd handling och så vidare. Grim o jag inledde stabilt och var gott med i de tre omgångar (fem apporter) som hanns med före lunchen, men många hundar gick bra och konkurrensen tycktes bli hård. Efter pausen visade sig dock det ökända eftermiddags-syndromet, då många hundar inte riktigt kom igång igen efter avbrottet utan föll isär en efter en. Tyvärr var Grim en av dessa då han visade upp en onödigt självständig sida när han sändes på en dirigering och helt enkelt var väldigt olydig. Ful gul hund… .Hunden efter mig misslyckades också på samma apport, om än på ett betydligt mera städat sätt, och sen klev Jens o Sting in på scenen som tredje ekipage. Självklart skulle även andra domarens hundar provas på apporten, vi var ju tämligen säkra på att den fanns där. Dummiesar har ju inte samma benägenhet som vilt att flytta på sig! Stings väg till området var varken rak eller smidig, men väl på rätt ställe gjorde han ett utmärkt närsök o hittade snabbt mini-dummyn. Well done!
Eftersom det var träning också och inte bara tävling, fick även utslagna hundar fortsätta i leken och alla fick 5-6 apporter var under dagen. Till slut fanns det dock bara tre hundar kvar i prislistan och resultatet blev följande:Vinnare Anna och Tassa

Andra plats Ann-Charlotte och Odin

Tredje plats Jens och Sting
Stort grattis till dessa, men framför allt..


..ett översvallande tack till Inga och Tina och alla andra som på något sätt varit delaktiga i att arrangera dagen!! Fantastiskt bra gjort!

Det bästa med dagen (förutom att Jens hamnade på prispallen) var dock att provresultatet på mina änder visade sig vara negativt – inga virus påvisade! Det var skönt…

2 kommentarer:

  1. Det bästa med dagen var att jag slog Jens :)tack för en trevlig dag kramar Anna och Tassen

    SvaraRadera
  2. Grattis Jens o Sting.
    Marina o Sven

    SvaraRadera