lördag 25 juni 2011

Usch så dåligt…

..det är med uppdateringar igen! Många samverkande faktorer bidrar till det här – mkt jobb (förutom det vanliga arbetet så fylls mina dagar till bredden av salmonellasaneringen jag nämnde sist + en hel del sto-gynekologi), en likaledes välfylld fritid och härligt sommar-väder har gjort blogglusten minimal. Det blir bara nån slags summering av de senaste veckorna idag – mer djuplodande betraktelser får vänta till senare. Jag t ex besökt min vän viltfågeluppfödaren igen inför en export av ällingar, men det reportaget kommer senare.


Förra helgen var jag återigen medinstruktör till Jens på hans kurs hos Jill o Peter på Lilla Träskaten. Hyfsat väder, återigen åtta engagerade deltagare och som alltid ett fantastiskt värdskap gjorde helgen väldigt lyckad. Någon succéträning var det verkligen inte tal om – eventuella svagheter avslöjades skoningslöst men alla fick hjälp att komma vidare och det verkade som att kursarna uppskattade dagarna lika mycket som jag o Jens gjorde.Peter är inte bara hemmansägare och kursarrangör tillsammans med sin Jill, han är oxå en kock av rang!


Det här med att instruera andra är en helt ny värld för mig. Jag har under några år ansett mig som en duglig hundtränare, men därifrån till att tala om för andra vad de ska göra är det ganska långt (så är det uppenbarligen inte för alla, men det är så för mig!). Jag hade definitivt inte börjat med det nu heller om inte Jens övertalat mig att ”hjälpa till” på några av hans kurser/träningar, men jag måste säga att det är väldigt stimulerande! Det är ju alltid lätt att se vad andra gör för tokigheter och verkar som att jag faktiskt lyckas förmedla hur man skulle kunna göra istället. Och det mest tillfredsställande är när personen ifråga faktiskt följer råden man ger och man ser hur hela ekipaget lyfter sig.
Från lördagseftermiddagen på L:a Träskaten - Åsa försöker se sin Mocca i det höga gräset medan BoBo, jag, Camilla och Ellis intresserat följer skeendet.Veckan som gick var jag faktiskt ledigt från jobbet, ja bortsett från att jag var tvungen att göra en ultraljuds-insats några timmar på måndagen då. Jag undrar hur många statsanställda som ställer upp för sin arbetsplats på det sätt som vi distriktare gör? Och så länge som vi faktiskt gör det så gör arbetsgivaren såklart inte några förändringar…


Jag är inte bara medinstruktör utan även korvgrillare! Kristina, Inger o Karin har redan fått sina medan Gun otåligt väntar på den sista ska bli klar. Ett trevligt sätt att avsluta en träningskväll!Vi hade träning hemma i måndags kväll, ”ledigt” i tisdags och onsdag-torsdag spenderades hos Bitte på Naddö. Guy Bennett var på besök igen o jag kunde såklart inte missa tillfället att träna för min mentor. Han hade fem unghundar på onsdagen o åtta äldre på torsdagen – båda grupperna fick en rejäl genomkörare i den knähöga klövervallen vi hade till vårt förfogande.


Inga får lite tips om hon ska hantera sin Majk. Fascinerande att se hur den lite stökige och orolige unghunden utan några synbara åthävor blir som förbytt bara några sekunder efter att Guy tagit över honom.
Som alltid var det både roligt och utvecklande, i synnerhet eftersom grupperna hölls tillräckligt små så att varje ekipage fick gott om tid. Eller rättare sagt – de små grupperna gjorde att mycket hanns med, för när man tränar för Guy får alla alltid den tid de behöver för att både lösa den förelagda uppgiften och dessutom komma förbi eventuella problem som upptäckts under tiden.
Grim gick ungefär som förväntat – stabilt men inte lysande. De hang-ups vi fått under våren är ännu inte helt borta men vi är på väg tillbaka. Jag fick några goda råd och det är bara att träna på!

Som instruktör är man aldrig ledig - såklart diskuterades hund på längden o tvären även under pauserna. Här är Guy i samspråk med AnnaLena och jag verkar lyssna intensivt.Midsommarafton firades i goda vänners lag hos Jill o Peter. Ibland känns det som att vi nästan bor på Lilla Träskaten – såna goda vänner växer inte på träd direkt! En lagom stor församling av roliga människor, skapligt väder, klassisk midsommarstång, fåniga men hejdlöst underhållande lekar, god mat o mycket dryck – precis som det ska vara! Vi var väl inte så tidiga upp ur sängen i morse, men baksmällan lyser faktiskt med sin frånvaro!? :o)
Diverse lekar genomfördes som stimulerade både kropp o sinne - men mest skrattmusklerna!! :o)
Notera att undertecknad hade KLÄNNING och matchande (=orange!) leggings!!!! Jösses...I övrigt anser jag att det är roligt att Grim's valpar hos kennel Websend i Essex nu har blivit stora nog att lämna boet. Lycka till!!

Ikväll blev det kycklingklubbor o nypotatis med färska örter ifrån grillen samt gorgonzoladressing, allt nedsköljt med lite rött vin. Ett utmärkt sätt att fira Midsommardagen!

Puss till kocken.

1 kommentar:

  1. Ni är ett bra team, du och Jens! Och du är en grymt duktig instruktör! Jag hoppas jag/vi får tillfälle att dra nytta av dina kunskaper fler gånger!

    Ha det gott, på alla de sätt. :-)

    Åsa & Mocca

    SvaraRadera