torsdag 28 juli 2011

Sverige är fantastiskt!

Snabb rastning av hundarna på stigarna precis utanför huset renderade häromkvällen i att jag först kunde vräka i mig massor av skogshallon (finns det nåt bättre??)…



.. för att hundra meter senare ramla rakt på ett mindre berg av gula kantareller. Nästan ett halvkilo (eller ett pund som vi anglofiler säger!) kantareller på en kvadratmeter – underbart!



Sommartid är skördetid och förråden fylls nu på av det naturen bjuder. De härliga kvällarna spenderas till största delen på verandan där vi numera har en mindre safari nästan varje kväll. Grannarnas trädgård tvärs över vägen myllrar av vilda djur som inte bryr sig ett dugg om oss så länge vi spelar rockklassiker på radion!
Förutom två unga rådjur som underhåller oss flera gånger i veckan får vi ibland också njuta av någon get och nu i brunsttider allt oftare även av områdets kapitala bock. Han är verkligt imponerande! Väger troligen närmare dubbelt så mycket som småpojkarna och så fort han dyker upp försvinner de som pilar. Man muckar inte med en sån där…



Den stilige brorsan...



...och lillebror med konstiga klumphorn! De har ganska mycket klåda så jag gissar att de är helt fulla av fästingar. Stackare!




På sistone har vi dessutom ofta sett grävlingen komma fram i skymningen o leta mask på gräsmattan. Den är lite skyggare än rådjuren och blir störd om hundarna rör på sig i trädgården, men det brukar inte ta många minuter förrän han/hon är tillbaka igen.



Det är verkligen en ynnest att kunna leva så nära naturen! Jag saknar emellanåt England så att det värker, men i vissa avseenden är vårt land faktiskt oslagbart.

1 kommentar:

  1. You may miss England but you certainly did not have such wonderful entertainment in your garden at Bungay.How wonderful to be able to sit outside and see so much wild life . We just have to sit and watch mad dogs tearing about the garden !!! Hugs to the boys. Miss you.Stazjep Gang.

    SvaraRadera