måndag 20 september 2010

Nystart?

Efter några veckors elände verkar nu det mesta ordna upp sig. Eller har jag bara vant mig vid tingens tillstånd? Visst är det underligt med relationer – man kan inte leva utan sina nära o kära, men samtidigt ställer det ofta till med problem på ett eller annat sätt. Jag kan i alla fall konstatera att mitt liv hade varit mycket enklare utan inblandning av några män (och för alla olyckskorpar vill jag i sammanhanget påpeka att det inte bara handlar om min särbo!). Men samtidigt hade det varit otroligt mycket tråkigare också, som min kloka pappa påpekade när jag beklagade mig. Man får väl ta det onda med det goda…

Har i alla fall haft en bra helg – hade visserligen jouren men var knappast eftersökt alls vilket gjorde att jag både hann städa hela huset (välbehövligt) och träna ett par timmar med Mike (bra för mitt välbefinnande). Båda grabbarna gick alldeles utmärkt, ffa den där Grim som känns härligt stabil i sitt uppträdande. Tänk så bra Baggi Boy varit om jag tränat honom så här från början… Mike hade som vanligt med sin openhund Butler ut. Butler har det mest fantastiska ”rutnät” jag någonsin sett hos en hund, han går i perfekta räta vinklar o raka linjer varthelst Mike för honom. Tyvärr jagar han inte lika bra utan är urtypen för en joystick-hund, men dirigeringsmässigt är han svårslagen.Foto: Tom Lowe

Baggi o jag på en av förra årets jakter i det här förlovade landet.På torsdag ska vi äntligen på vår första riktiga jakt för säsongen. Vi var visserligen på en väldigt trevlig träningsdag tillsammans med vännerna David o Roz förra veckan, men det blir liksom inte samma sak. Härligt att få komma igång igen – jag har med stor avund tagit del av alla rapporter om lysande andjakter hemma. Där är i alla fall ett område som vi överglänser engelsmännen på – de kommer inte i närheten av våra vatten och magnifika anddrev. Men nu är det alltså vår tur och det kommer att bli 1-2 jakter i veckan säsongen ut – underbart!


Klockan är nu efter tio på kvällen men det har varit en riktig brittsommardag och är fortfarande härligt milt o skönt. Jag sitter ute på min lilla ”patio” med ett glas Pimm’s och njuter av kvällen tillsammans med Bruce Springsteen och The Seeger Session Band. The Boss är svårslagen i de flesta sammanhang, men med det här sällskapet är han till och med bättre än vanligt. Helt enkelt en lisa för själen.


Passar på att gratulera alla vänner hemma som haft framgångar på prov eller gjort goda insatser på jakterna. Hurra för er!

8 kommentarer:

  1. Sofia! Blir både glad och ledsen då jag läser. Man kan INTE leva utan sina nära och kära. Man måste ha dom på behörigt avstånd! Så är det bara! Önskar jag hade dig nära för lite Benny-träning. Saknar dig! Tror vi är fler som saknar dig ;o) Sköt om dig vännen och må så gott du kan. Du har inte många månader kvar där nu så passa på och njuuut och ta till vara på det du har där. Garanterat att vi kommer och hälsar på i Dec. om du inte kommer till CS. Kramar till dig och grabbsen ;o)

    SvaraRadera
  2. Tjiho! Äntligen är hon tillbaka. Vad glad jag blir.

    SvaraRadera
  3. Rätt Sofia; och visst vore det mycket tråkigare utan de där knepiga - fast enklare!

    Bra att du tar nya tag.
    - Har som många andra saknat lite nyheter och livstecken från dig...
    Åker du till Scotland?
    Vi ses nästa vecka!
    Bitte

    SvaraRadera
  4. Härligt att du är tillbaka på banan, jag har saknat dig och din blogg ha det så härligt och njut på alla jakter.
    kramis Anna och Tassa

    SvaraRadera
  5. Hej igen Sofia! Jag har saknat din blogg. Det är så spännande att följa dig, både i arbete och med dina duktiga hundar. Jag hoppas för allt i världen att det ordnar upp sig på det mer personliga planet.

    Kram fr Inga-Lill

    SvaraRadera
  6. Fantastic you are back. We have missed you so much and it will be good to hear all your news through our Shooting Season . We look foreward to seeing you on the 9th October for the first shoot here . Take care .
    Barry & Dorothy .

    SvaraRadera
  7. Lycka till på jakter och prov.
    / J

    SvaraRadera
  8. Allt ordnar sig .... ibland tar det lite tid, men så är det ju. Hoppas du får en riktigt skön höst och passa på att njuta av alla härliga jakter!

    Kramar från Anna

    SvaraRadera