onsdag 1 september 2010

Boot Camp

För att kompensera för förra veckans kravlöshet tillbringade vi helgen på Bennett Boot Camp, där tillvaron är allt annat än kravlös för både hundar o förare. Grim fick sig en ordentlig genomkörare både lördag o söndag, och han var riktigt duktig! Några svagheter uppmärksammades såklart, tex måste vi jobba mer på att gå rakt in i stark motvind. Och jösses vad svårt det är att försöka kontrollera hunden när man inte ser den! Dock väldigt nyttigt att träna på, det räcker ju att fågeln landar på andra sidan en häck så måste man kunna köra hunden ”blint” om man inte vill riskera att den tömmer hela fältet på vilt.

På söndagen kom det återigen ett träningsgäng med Peter Bates i täten, det var ungefär samma som sist och jag tror de hade med sig 2 FTCH, 1 open-vinnare och 2 novice-hundar. Till dessa kom så Grim o Bull som minstingar i sällskapet. Dagen tillbringades i sockerbetor där det varvades markeringar (kastade o bumpers) med dirigeringar på mer el mindre jävliga ställen. Vi gjorde alla samma typ av uppgifter och hundarna skötte sig utmärkt. Roligt! De yngre skämdes inte alls för sig utan den sämsta hunden var faktiskt open-vinnaren, som gick riktig uselt för dagen. Känns på nåt sätt tillfredsställande att även de bästa kan ha dåliga dagar…

Jag har nu fyllt i ett tiotal anmälningsblanketter till prov under hösten-vintern. Förhoppningsvis kommer jag med på något prov i alla fall, bortlottningarna är många!! De klagomål över detta man hör hemma blir liksom lite futtiga när man här ofta har typ 150 anmälningar till 24 platser. Förhållandena är såklart bättre i novice men fortfarande är chansen att komma med ganska liten. Bara att hålla tummarna! Och om man sen får en plats (och lyckas få ledigt från jobbet), så återstår problemet – vilken hund? Den erfarne viltfinnaren som helst vill lösa det mesta på egen hand eller den gröne men betydligt lydigare ynglingen? Svårt…




Skördetider - tröskorna går för fullt överallt nu.




3 kommentarer:

  1. Håller tummarna för att du kommer med på något prov nu under hösten
    Inga

    SvaraRadera
  2. Ja, vi håller också tummarna att ni kommer med. Vore ju superkul.
    Mr. Bennett har även "kört" med kursarna i Svedala ;o) Riktigt bra dagar blev det.
    Vi blev överbjudna att bo hos Guy el. John under championchipet och det har vi ju velat se i många år. Hoppas vi får chans att åka över och förhoppningsvis få chans att träffa dig då också ;o)

    SvaraRadera
  3. Hej Sofia
    Jakterna på St S är igång och det flyter nästan på som under dina vingar :-). Låter som du och hundarna har det rätt bra.
    //Mats N

    SvaraRadera