fredag 19 november 2010

In i dimman

"Stora huset" på Chadacre. Man har här fått en ny ägare och en nygammal keeper - idag hölls första jakten på flera år och man kunde ta på spänningen i luften! Fantastiska marker och rikligt med högkvalitativa fåglar, men den där dimman... Vi hoppades in i det längsta att den skulle lätta, men icke!
Men ingen rår ju på vädret och man får nog klassa premiären som väldigt lyckad med tanke på det yttre förutsättningar som dagen gav.

En fasantupp försökte skaffa vänner bland duvorna på taknocken under morgonsamlingen. Det gick väl sådär...Dimmigt!!Man kan ana min med-apportör Bob i dimman - han står 50-60 meter bort. Det är väldigt svårt att vara skytt och ännu mycket svårare att apportera när sikten är så här dålig.Grabbarna bak i Barrys pick-up.


Här försökte solen bryta igenom o vi hoppades fortfarande att det skulle lätta, men dimmorna vann kampen idag. Bättre än så här blev det aldrig, snarare värre.


Det finns tydligen nästan obegränsade monetära resurser på godset -
till och med trädskydden kan göras med extra stil!Fasaner är vackra i allmänhet, men de här melanistiska är något alldeles extra!


Ovanligt många fruar/vänner/icke-skyttar fanns med under dagen, kanske för att det var premiär?


För mig, som är en obotlig träd-kramare, är en engelsk park som en våt dröm även om det inte bjuds på fasanjakt.
Baggi med en av dagens många runners. Han börjar bli överjävlig på dessa!
Och även om lill-skiten inte fått så många tillfällen ännu så har han utnyttjat de chanser han fått på ett alldeles utmärkt sätt. Av någon anledning har jag dock inte lyckats fånga Grim på bild under arbete, förmodligen är jag då för koncentrerad på honom för att bry mig om kameran.
Det är underbart att se hunden arbeta noggrant på en löpa och nå resultat, även om utdelningen ibland bara blir en stöt av oskadd fågel och inte någon fångst. I deras värld tror jag dock att det stimulerar nästan lika mycket som en apport, de har ju trots allt hittat vilt i slutet av spåret.
.
Nu vankas det något glas vin till maten och rugby på tv - det blir en lugn o skön kväll.
Håll tummarna för att helgen medför minsta möjliga arbete för mig!

1 kommentar:

  1. Tack snälla Sofia för ljuvliga bilder och spännande upplevelser i dimman. Som du förstår av min kommentar till bilderna så älskar jag hösten!! Kram fr Inga-Lill

    SvaraRadera