fredag 12 november 2010

Uppdatering

Jakt på nytt ställe idag – Boxted Hall Farm. Fantastiska marker och hård vind gav riktigt fina fåglar trots att solen sken på oss, lite väl höga o snabba för en del av skyttarna… En stark upphämtning efter lunch gjorde dock att vi slutade strax under den förväntade bagen och samtliga inblandade verkade mer än nöjda med dagen.

Baggi har haft en nygammal materialförvaltare idag, det funkade lika bra som vanligt tyckte han. Det spelar liksom ingen roll vem som kör honom till jakten eller bär hans fåglar… Han jobbade på som han brukar och gjorde bland annat en fantastisk apport på en springande rapphöna där han tvingades forcera ett högt staket flera gånger – jag stod på andra sidan fältet och bara njöt av hans arbete på löpan. Till och med Jens var lite imponerad!?

Grim fick mattes fulla uppmärksamhet hela dagen, vilket han förvaltade alldeles utmärkt. Visst lyser orutinen fortfarande igenom emellanåt, men oj vad han är rolig att jobba med!! Så balanserad och ”rätt” i allt han gör, helt enkelt en naturbegåvning. Jag blir alltid lika fascinerad över hur snabbt en unghund lär sig se skillnad på en frisk fågel och en skammad, det är så häftigt att se dem spontant respektera oskadat vilt för att strax efteråt tok-jaga efter en lätt påskjuten fågel. Nu vilar grabbarna trötta o nöjda i varsin hög efter två heldagars jakt. De har ådragit sig lite skavanker både här o där, men inget allvarligt än så länge. Det är ett hårt liv att vara jakthund!

Extra roligt var det att idag ha sällskap av Jens, Bitte o Lisa. Jens kom för några dagar sedan efter mer besvär än vanligt (ibland är det svårare än annars!) och stannar en vecka. Lisa o Bitte har just anlänt till ön och har en dryg månads härliga upplevelser framför sig. Häromkvällen hälsade de på mig o det blev god mat o gott vin (lite för mkt av det senare för några av oss) och såklart massor av prat för att komma ikapp med allt. Visserligen har jag redan träffat Bitte flera gånger under hösten, men Lisa har jag inte sett sedan jag lämnade Sverige. Jag är så avundsjuk på dem – en hel månad med bara nöjen i detta härliga hundland! Jaja, jag ska väl inte klaga, men det hade varit roligt att hänga på dem. De som vill kan följa deras äventyr här.

PS. Som uppföljning till förra blogginlägget kan jag meddela att Baggis jaktprovskarriär numera är officiellt avslutad. Inga fler kommentarer…Jag fick minsann köra Kubota idag - hur kul som helst!!


Inför första såten - soligt o blåsigt.

Det bjöds på champange i pausen och jag var ju tvungen att ta emot -
det är så oartigt att tacka nej...Trångt!


Hårt arbete - det här blodet kom dock från en fågel som tur var.


3/4 av det svenska laget - Lisa var fortfarande ute på eftersök när kortet togs.

5 kommentarer:

 1. Vad härligt det ser ut! Och vilken ära att få köra det där vehiclet. :-)

  SvaraRadera
 2. HA ha ha .. ja Lisa är verkligen en riktig eftersöksspecialist, hittade du ngt Lisa ?
  inga

  SvaraRadera
 3. Låter helt underbart och roligt att grabbarna sköter sin uppgift så bra.
  Lisa kvar på eftersöket?? Haha...vi är inte förvånade :o)
  Må gott!
  Vi ses snart.
  J & P

  SvaraRadera
 4. ps. Hälsa Bitte och Lisa (vi kan inte skriva i deras blogg) och Jens att hundarna mår bra.

  SvaraRadera
 5. Det låter som ett härligt liv du och hundarna har, underbart. Här hemma är det ungefär en jakt i veckan, vilket räcker när man inte har fler hundar. Douglas växer med uppgiften, även om lydnaden blir lite "ytlig" allteftersom jakterna fortskrider ...

  SvaraRadera