onsdag 9 mars 2011

Första veckan

Har nog fortfarande inte riktigt landat mentalt efter att ha flyttat hem igen – det är lite som att gå om kring i en bubbla hela tiden. Även att börja jobba var smått surrealistiskt – det kändes verkligen konstigt att ha jobbat så länge på ett ställe o ändå inte hitta grejorna man söker, veta vilka rutiner som gäller eller komma ihåg hur larmet stängs av. Men det ordnar sig säkert snart, skulle tro att vanorna kommer tillbaka tämligen omgående.

Jag rivstartade med jouren i helgen men hade turen att få det ganska lugnt, med undantag för att bli väckt klockan två i lördags natt. När telefonen ringer under småtimmarna vid den här tiden på året brukar det betyda antingen en kalvning eller fölning som gått snett eller ett livmoderframfall, samtliga innebärande hårt o skitigt arbete. Därför har man fullt adrenalinpåslag så fort telefonen skräller mitt i natten, men lyckligtvis vara det ”bara” en kolikhäst den här gången. Inte ofta man blir glad över att tvingas lämna sängen mellan 02.00 och 03.30 för att behandla en häst med magont!

Jag står just nu inför ett vägval – stanna eller gå vidare? Jag har i princip redan gjort det första valet, men ännu inte bestämt mig för vilket håll jag går vid det följande vägskälet. Valet är viktigt men svårt och alternativen är inte så många. Varför kan livet inte bara vara enkelt?

Det är dock intressant att undertecknad, som hela livet varit en extrem trygghetsnarkoman och ytterligt förändringsobenägen, frivilligt tänker tanken på nya steg i tillvaron. Det gångna året har verkligen medfört en personlig utveckling för mig och ”det ordnar sig” är numera ett välanvänt uttryck i min vokabulär! Detta är minst sagt oväntat men faktiskt väldigt befriande och förmodligen i högsta grad nyttigt för mig.

2 kommentarer:

  1. So now you are back to your large animals ,quite a change from the pampered pets back in England (not forgetting the chicken !).I guess you will soon be back into 'the swing' of things and no doubt giving your usual reply of 'OK'. Your time in England has proved how competent you are and we wish you every sucess in all you chose to do in the future. Hugs to the boys . The Stazjep pack .

    SvaraRadera
  2. Låter spännande! Lycka till. Gillar själv "Det ordnar sig" skarpt. :D

    SvaraRadera