torsdag 3 mars 2011

Hemma igen

Efter en långtråkig och händelselös resa är vi nu tillbaka i fosterlandets trygga famn. Färjeturen från Harwich till Esbjerg tar hela 17 timmar – verkligen inte roligt men ändå betydligt bättre än att tillbringa motsvarande sträcka på Autobahn. Hundarna låg kvar i bilen men fick släppas ut på däck vid tre bestämda tidpunkter. De verkade helt tillfreds med detta arrangemang och att rastas i den konstiga ”industri-miljön” bekom dem inte alls. Det var 4-5 andra hundar också med på resan och flera av dem var påtagligt ängsliga och tryckta av miljön. Skönt med trygga hundar!!

Vi stannade hos pappa hemma i Koholma måndag natt och på tisdagsmorgonen körde jag direkt till bilprovningen i Klippan. Min besiktningsperiod slutade den 28 februari (dvs i måndags) och jag vågade inte köra hela vägen till Sörmland i en bil med körförbud (och därmed oförsäkrad) så det var bara att lydigt inställa sig hos överheten. Jag trodde i min enfald att jag skulle kunnat få någon veckas dispens för detta, men se det var helt omöjligt – regler är regler och sådana kan sannerligen inte ruckas på! Men det är ju ett sätt att göra det enkelt för sig – om man håller orubbligt på reglementet så undviker man ju att någon stackars tjänsteman måste tänka själv.

Jaja, bilen blev godkänd i alla fall (bortsett från att den löstagbara dragkroken låg kvar i Himmelsända) och vi kom hem till slut. Jag hade oroat mig lite för att köra med sommardäck i den ”arktiska vintern” som löpsedlarna basunerat ut, men det vara bara de sista ynka milen som det var vinterväglag. Gårdagen o dagen har ägnats åt att packa upp alla väskor. Jag tyckte inte att jag hade så mkt med mig men subarun har uppenbarligen svalt VÄLDIGT mycket! Trots att jag av utrymmestekniska skäl trodde mig ha haft en ganska begränsad packning så har jag inte använt mer än 2/3 av allting – har någon någonsin haft för lite kläder med sig på en resa? Inte jag i alla fall...

Och till min förvåning hade jag minst lika mycket kläder kvar hemma i garderoben!? Detta blev pinsamt uppenbart när jag till slut tvingades använda skohorns- och våldsmetoden för att få plats med allt. Jag trodde inte att jag ägde speciellt mycket kläder och jag anser mig själv vara synnerligen moderat när det gäller shopping – hur kan det då bli så här?? Det får definitivt bli en garderobsrensning och en tur till Frälsningsarmén under våren, men jag har för stunden fått nog av allt vad kläder heter så jag väntar nog några veckor med det.

Det kändes ju sådär att lämna spirande grönska, strålande sol o tvåsiffriga plusgrader för att bege sig till vintern igen, men det verkar som att vi tog våren med oss från England. Det har varit plusgrader sen vi kom hem och även om det är långt kvar till prunkande lökväxter och svällande knoppar på träden så försvinner åtminstone snön snabbt nu. Både träning o promenader har hunnits med och det har varit riktigt skönt att vara ute!

Önskemål har framförts om att bloggen ska få leva vidare trots att jag kommit hem igen och jag låter den väl vara med ett tag till då. Min adaptability är på topp som vanligt!


Lite bilder från idag - det går ju att träna även om det är snö!Dit ska du!


Absolut!!

Stoppsignalen sitter även på lite håll - man kan faktiskt ana Grim som en ljus fläck borta i skogsbrynet.


Dummies i motljus. Eller är det med-ljus??
Det var lite spänt mellan ungtupparna första dygnet men nu är allt frid o fröjd igen.

3 kommentarer:

 1. Thank you so much for adding more to your Blog . You are a Treasure !!!! Nice to see the boys enjoying the snow and love the photo with all the dogs on. Quite a Houseful !!
  So pleased that the weather is good to you and the snow is not too deep .
  Take care . Hugs from the Stazjep Pack .

  SvaraRadera
 2. Du har ju alla mina gamla kläder i garderoben också, klart att det blir fullt! Ska jag gå igenom några fler lådor till på lördag så att du får mer? :-)

  SvaraRadera
 3. - Som sagt: Välkommen hem till våra vackra vita vidder - än så länge. Visst är det ändå fantastiskt med sol, ljus och snö, läs vårvinter!

  SvaraRadera