lördag 19 mars 2011

Väldigt onödigt!

Vi hade nästan barmark i slutet av förra veckan och hoppet om en ljusare o varmare framtid hade börjat spira. Men vad hände sen!? En dryg dm snö i fredags slungade oss effektivt tillbaka till vinter-misären, just som man börjat hoppas på våren... Så nu täcks inte bara marken utan även all förrädisk is av tung blötsnö och det är fullständigt livsfarligt att röra sig på gårdsplanen och vägarna. Suck...Visst är det vackert, men har vi inte haft vinter så det räcker nu? Enda fördelarna är att hundarna håller sig rena och att man kan utnyttja åkrarna ytterligare en kort tid. Snötäckta fält är alldeles oöverträffade för att träna en unghund på långa avstånd på blinda apporter - de springer en del av sträckan "av sig själva" och får sen syn på dummyn ytterligare 30-40 meter längre ut (det gäller att känna sin hund!). Risken för misslyckande är ganska liten, man kan snabbt öka avstånden rejält och hunden får ett härligt driv o självförtroende. Kan rekommenderas!


Hundarna älskar snön o busar hejdlöst! Framförallt Baggi är helt galen och tröttar ut alla tre spolingarna med tok-ruscher och våldsamma brottningsmatcher.


Enda trösten i vinterns sista(?) återkomst är att det inte lär bli långvarigt - strålande sol o 5-8 plusgrader tär hårt på både gammal o ny snö. Skulle tro o hoppas att vi har barmark på riktigt i slutet av nästa vecka!


1 kommentar:

  1. Har den stackars grillen fått stå ute i snön?! Ge den lite kärlek! :-)

    SvaraRadera