torsdag 18 augusti 2011

Att hoppa i galen tunna...



Inledde dagen med ett ovanligt fall – en stor tjur som varit lite väl glupsk och fastnat med huvudet i en tunna med spill från tröskan. Stackaren var egentligen inte skadad men det gick inte bara att dra loss tunnan utan vidare så experthjälp (läs: undertecknad) tillkallades.







Man vet inte hur länge han suttit fast eftersom han hittades i det här skicket på morgonen, kanske större delen av natten. Han hade åtminstone lyckats skrämma ut alla sina kor o kalvar i vetefältet intill och av spåren där att döma hade de farit runt ett bra tag innan djurägarna återställt ordningen.








Tjurar är opålitliga per definition och om de har huvudet i en tunna och därmed inte vet vad de gör skulle de kunna bli ännu farligare, men vi hade tur. Den här gossen (på ca 800 kg…) var väl hanterad och van vid folk så vi störde honom inte alls, och reagerade inte ens när jag gav honom sprutan med lugnande medel.







Det var väl ungefär så långt som mina hjältedåd sträckte sig - efter en kvarts väntan och kunde vi sen utan större åthävor såga upp tunnan och evakuera tjuren. Något vimmelkantig och med ansiktet fullt av bös blinkade han mot solen igen – varde ljus!

2 kommentarer:

  1. Stackarn då!
    Men det ska väl till en manlig individ till sådana galenskaper???
    Skönt att det gick vägen iallafall

    SvaraRadera
  2. Vilket fantastiskt spännande jobb du har. En underbar berättelse! Hälsningar
    Ann-Maj

    SvaraRadera