måndag 23 augusti 2010

Open test x 2

Jag har inte varit på topp de senaste veckorna och därför varken haft energi eller inspiration till bloggen, men här kommer i alla fall en liten rapport över den senaste tidens aktiviteter, om det nu är så att det finns några läsare kvar efter uppehållet. Inga o Bitte var ju här förra helgen o hämtade två valpar från Mike & Sara, jättekul att träffas igen! Även resan hem gick tydligen bra, trots att den ena valpen vägde 2 kg mer än han egentligen fick enligt regelverket. Men det var lite svettigt för alla inblandade innan de kommit igenom incheckningen…Foto: Inga

En väldigt gullig, men väldigt stor pojke!


Jag hade hoppats på besök hemifrån även under den gångna helgen och när detta tyvärr blev inställt så stod jag där utan särskilda planer. Kosan styrdes då söderut till den goda vännen Tom och densamme lyckades övertala mig att i lördags starta Baggi i ett open sugar beet test, alltså ett working test i sockerbetor. Upplägget var som ett mock trial, inga fasta/statiska stationer alls och jag tänkte se det som en träningsdag för både mig o hunden.


Betorna var betydligt snällare än på Wormegay men avstånden såklart längre o uppgifterna svårare eftersom vi klivit upp en klass. Vi skötte oss dock riktigt väl och var med i täten när det bröts för lunch efter de fem första apporterna. Men i fjärde omgången direkt efter lunch fick vi tyvärr tacka för oss då det blev alltför struligt med en apport. Till vårt försvar måste dock tilläggas att varken jag eller Baggi hade en chans att markera den dummy som kastades i förlängningen av en mycket ostyrig linje. Ingen ursäkt, men väl en förklaring!Det är vackert i Suffolk.


Otroligt förargligt och även om vi inte höll på att vinna testet så hade vi i alla fall hamnat på prislistan om det inte varit för den apporten. Om inte om hade varit, ”luck of the draw” att få rätt apporter och den ena floskeln efter den andra passar in just här… Intressant dock att jag, som alltid ansett mig INTE vara nån speciellt utpräglad tävlingsmänniska, grämer mig så mycket över att inte prestera på topp eller lyckas fullt ut. Kanske dags att revidera självbilden?


Söndagen tillbringades också på ett open test, men då som funktionär istället. Man hade fyra fasta stationer på förmiddagen med olika varianter av markeringar o blinda och en kortare walk up under eftermiddagen. Uppgifterna var verkligen inte lätta men kändes ändå inte oöverstigliga för någon av mina grabbar. Upprepade träningar med lååånga avstånd o svåra apporter har gett mig ett gott självförtroende över vad jag o mina hundar klarar av – känns himla skönt! Hoppas bara att jag inte börjar få hybris, det är ju alltid lätt att spela ifrån läktaren…Lite fånigt med "oj vad vi är bra-bilder", men samtidigt ganska kul. Det lär inte hända mig speciellt många gånger, så det gäller att passa på att njuta! Tom hjälpte mig att fota.

6 kommentarer:

 1. Sofia Larsson är och förblir alltid Fröken Modest så skryt på du hur mycket du vill! Det blir ändå inte för mycket i jämförelse med många andra. :-)

  Fina bilder!

  SvaraRadera
 2. Fin bild på Dig o Baggi, njut av vinsten Sofia o skryt på så länge du vill.
  Du har så rätt när du skriver att de va lite svettigt vid incheckningen , men tur att allt gick vägen och att även den "lille" gule fick flyga med oss hem till Göteborg
  Inga

  SvaraRadera
 3. Jag tycker ni är jätteduktiga och visst finns det en tävlingsmänniska i dig...den ska vi nog ta fram lite då å då...
  Puss
  / J

  SvaraRadera
 4. Jag tycker du kan komma hem nu! :)Och grattis till era "hurra vad vi är bra"-bilder du har säkert förtjänat varenda en :)

  SvaraRadera
 5. Oj vad ni är bra! ;-) Såklart du ska passa på att njuta, varför skulle du inte göra det? :-)

  Fin bild, den får du allt ta o rama in!

  Ha det gott!

  SvaraRadera
 6. Klart du ska njuta och passa på att ta bilder och tävla nu så mycket du kan ;o)
  Må gott!
  Kram
  Jill och Peter

  SvaraRadera