måndag 23 maj 2011

Kurs igen

Den gångna helgen tillbringades i Moheda på kurs för walesarna Roger Phillips och Simon Hansell. Förväntningarna var högt ställda, men tyvärr fick de aldrig riktigt chansen att visa vad de går för. Alltför stora grupper, 12 respektive 14 ekipage, gjorde övningarna sega och tidsödande och det kändes som att också instruktörerna tappade gnistan litegrann. I princip alla hundar (enda undantaget var en härlig dansk hane) visade upp rätt stora brister i grundlydnaden (linjetag, stopp, åtlydnad av tecken osv) vilket också bidrog till att uppgifterna blev långdragna.

Dag två blev lyckligtvis bättre då några hundar föll ifrån av olika anledningar och söndagens instruktör Roger visade sig vara mer engagerad och prata mer än sin kollega. Diskussioner runt det som hänt är ju faktiskt det man lär sig mest på under en kurs!

Det presenterades inga direkta nyheter i något avseende, men det finns ju alltid några guldkorn att ta med sig hem. Vi hölls på verkligt fina böljande ängar, genomskurna av ett flertal diken och med en å som slingrade sig över fälten, vilken ynnest att kunna träna på såna marker!! Hela helgen bjöd på kalasfint väder och som alltid träffar man många trevliga människor, vilket såklart förhöjde stämningen.

Grim var tämligen rostig efter sin månadslånga vila och vi ska nu försöka slipa av detta. Tillbaka till grundträningen och löparskorna på!

4 kommentarer:

 1. Känns plötsligt inte längre så sorgligt att jag inte kunde vara med. Vi hade ju en kalasträning på fredagen innan! :)

  SvaraRadera
 2. Så olika man kan se det. Vi var i Din grupp och nu undrar man om vi var på samma ställe...

  SvaraRadera
 3. Precis så är det, kära Anonym - man har olika förväntningar, olika referenser och får därför olika upplevelser av samma sak. Ovanstående referat speglar min känsla efter kursen och det står jag för. Att andra människor kan ha andra åsikter räknar jag med!

  SvaraRadera
 4. Kanske Sofia har högre krav än kreti & pleti...?
  Hon skulle nog iaf aldrig gömma sig bakom anonymitet...
  / Jens

  SvaraRadera