tisdag 12 oktober 2010

If you really want to make it work, you will make it work!

Diskuterade livets stora o små frågor med goda vänner igår, det är alltid intressant att få olika människors syn på saker o ting. Alltför ofta (i alla fall i mitt liv) så blir det inte riktigt som man tänkt sig och då måste man ju hitta en förklaring för detta, åtminstone inför sig själv. Det är så lätt att skylla på yttre omständigheter när något inte går som man hoppades – The Book of Excuses skulle kunna komma i en version inte bara för hundträning, utan lika gärna för livet i allmänhet.

S hävdade dock bestämt att om man verkligen vill att något ska funka, så löser man det på något sätt. Jag började först protestera mot detta, men efter en stunds eftertanke inser jag hur mycket sanning det ligger i det. Om man vill eller gör något halvhjärtat så är det klart lätt att man blir avledd/störd av svårigheter i form av olika yttre förhållanden eller motstånd, inbillade eller verkliga. Men de som verkligen satsar på något med fullt engagemang övervinner nästan alltid de hinder man möter på vägen.

Detta är både en tröst och en ganska jobbig insikt – det är ju egentligen skönt att man har det mesta i sina egna händer, men vem ska man då skylla på de gånger det faktiskt går åt pipsvängen?

1 kommentar:

  1. Så sant, så sant. Kloka ord, Sofia! Hoppas du får en skön semestervecka.

    Kram fr Inga-Lill

    SvaraRadera