onsdag 1 december 2010

Speeding ticket

Äntligen dubbelfiligt efter att ha kört länge på krokvägar som inte medger omkörningar, rejäl nerförsbacke och fartkamera – en synnerligen dålig kombination!!


Hastighetsbegränsningen var löjliga 50 miles per hour (ca 80 km/h) men jag råkade tydligen komma upp i 60 mph och kameran fångade mig. Vips så blev jag £60 fattigare och fick tre straffpoäng på mitt körkort... Förutom böterna har de nåt sinnrikt system där man samlar poäng o blir av med kortet efter ett visst antal prickar. Det här funkar nog som det är tänkt för jag är betydligt noggrannare nu än tidigare med att hålla rätt hastighet.Detta var faktiskt första fortkörningen under min vid det här laget ganska långa karriär som bilförare! Eller kanske inte första gången jag kört för fort, men premiär för att åka dit för det… Himla förargliga pengar att bli av med, men om man slår ut det på alla mil genom åren som jag kanske legat lite över tillåten hastighet så blir det inte mycket.

Har den här veckan besök av Bitte o Lisa - det blir kanske lite trångt med sex hundar o tre personer i mitt lilla hus, men väldigt trevligt o gemytligt! De stannar ända till helgen och avlöses på söndag av Jill o Peter som kommer hit för att titta på Championshipet. Roligt med ett socialt liv oxå - vänner är alltid välkomna!!

3 kommentarer:

 1. Här är en till som aldrig åkt dit för en fortkörning, trots körkort i 45 år. Jag håller med dej, det är retliga pengar men ack så lätt hänt. Kram från Inga-Lill

  SvaraRadera
 2. Men tänk vad billigt du kom undan om man jämför med Sverige! Man kan nästan säga att du sparade på att köra för fort i England... Vad ska du göra för dom pengarna? :-)

  SvaraRadera
 3. Ja tänk Sofia , du sparade säkert ett par tusenlappar :) Köp ngt kul för dom , man måste se positivt på allt vet du väl. Hur många poäng behöver man för att förlora körkortet ?

  HA det bra
  Inga

  SvaraRadera