onsdag 12 januari 2011

Uppdatering

Håller sakta på att återhämta mig från den infektion jag dragits med en dryg vecka nu. Man har på sistone haft en del katastrofvarningar i engelska medier om ett nytt utbrott av svininfluensan – det kanske var det jag hade? Jag verkar dock överleva den här gången oxå, även om konditionen nu är riktigt usel. Det är fascinerande hur snabbt man tappar all ork och flås efter att ha varit sjuk!?

Även Baggi har varit konvalescent ett tag. Efter att ha jagat tre dagar i sträck förra veckan oroade han mig rejält genom att vara ordentligt halt på vänster framben i lördags morse, dvs på det ben som ställde till så mkt problem för oss förra vintern o våren. En närmare undersökning avslöjade dock att han inte alls slagit upp sin gamla skada utan helt enkelt lyckats hyvla av sig halva trampdynan på en av tårna. Mycket bättre! Efter några dagar med sko under promenaderna är han nu nästan bra igen, men han får fortsätta ta det lugnt lite till så imorgon ska jag låna en hund av Mike & Sara som understöd till Grim. Bortsett från detta har vi i princip varit förskonade från skador så här långt den här säsongen, vilket självklart är en stor lättnad.

Igår gjorde jag en ovanlig insats på jobbet – en katt hade haft en tagg i ögat som en kollega tog bort i förra veckan, men trots att han behandlats med ögonsalva sedan dess var han fortfarande inflammerad o irriterad i ögat. Tredje ögonlocket såg lite skumt ut men färgning av hornhinnan avslöjade inga skador. Sedering och vidare undersökning av ögat indicerat – när katten somnat lyfte jag på 3e ögonlocket (eller rättare sagt vecklade ut det, det var invikt i kanten) och såg något litet konstigt längst ner mellan ögat o slemhinnan. Jag tog ett tag med pincetten och drog försiktigt – och ut kom en ca 5x35 mm lång trästicka!! Helt otroligt att katten lyckats kila in en så lång pinne i ögat utan att skada något vitalt – den måste på något mirakulöst sätt ha glidit ner mellan globen och ögonhålan. Det krävdes väl knappast någon enastående kompetens för att rädda katten, men det var ändå ett väldig tillfredsställande ingrepp.

2 kommentarer:

 1. Hej Sofia! Stackars hund son hyvlat av sig en bit av trampdynan. Jag vet precis hur det känns för det hände mig en dag i förra veckan när jag skar kassler till en gratäng. Superslipad filékniv, ville skära så tunna strimlor som möjligt av kasslern. Märkte inte när kniven gick igenom toppen av vänstertummen förrän allt färgades av blod. Och skinnbiten var försvunnen, samma färg på den som på kasslern. Hur som helst blödde det i nästan två timmar, ett helt paket plåster gick åt tills jag kom på kirurgtape och hush.papper. Hur det gick med gratängen? Jag tror aldrig jag ätit så god gratäng.
  Kram fr Inga-Lill

  SvaraRadera
 2. Vilken lycka för katten. Måste ha gjort rejält ont! Tur det "bara" var trampdynan på Baggi. Det läker ju i alla fall ihop snart.
  Då var nog svininfluensan jag fick i UK ;o) Nu som först börjar hostan avta och som du säger...ruggigt hur snabbt kondisen försvinner. Man kan väl bara drömma om att den går lika snabbt att bygga igen.
  Kramar till dig å grabbarna grus

  SvaraRadera