måndag 31 januari 2011

Vårkänning

Trots att det fortfarande är ganska kallt (bara någon enstaka plusgrad) så börjar man nu ana att våren är på väg här i Suffolk. I förra veckan såg jag de första snödropparna och idag upptäckte jag att ginsten i min trädgård redan slagit ut! Blombladen är som synes lite frostnupna i kanterna men livskraften är det verkligen inget fel på.
Eftersom hundarna grävt ett par hål i gräsmattan åkte jag idag förbi Cherry Lane Garden Centre i Fritton och inhandlade jord o gräsfrö för att kunna reparera dessa. Där hade man dock inte alls fått vårkänslor ännu utan försäljaren var väldigt bekymrad över att jag skulle försöka så fröna redan nu – ”det är liksom inte tillräckligt varmt än”. Jag fick i stort sett svära på att vänta några veckor till innan han lät mig köpa det jag behövde. Härligt med engagerade människor – oavsett vad man brinner för!Tack vare att helgens jour var underbart lugn hade jag tid att umgås och träna hund med Mike & Sara några timmar igår. Förra veckan var helt fulltecknad så jag har inte hunnit träffa dem på ett tag, och jag fick lite skämtsamma bannor över att det dröjt så länge innan de fick en redogörelse från provet.
Mike är något av en pedant i allmänhet o när det gäller bilar i synnerhet och han höll som bäst på att putsa sin nya Audi när jag dök upp. Bilvård har verkligen inte högsta prioritet i mitt liv så min Astra ser ut därefter och nu efter att Mike klottrade på den kommer jag verkligen inte att släppa någon nära med en tvättsvamp!! ;o)1 kommentar:

  1. Här hemma är vi glada att vi har barmark på sina håll. Några blommor syns inte än ;o)
    Haha...han är rolig den där Mike!

    SvaraRadera