måndag 14 juni 2010

Långhelg igen

Fredag.
Jour förra helgen = ledig fredag i veckan som gick. Pga semestrar blev jag dock tilldelad torsdagsjouren och jag fick inte mkt sömn under natten. Precis vid stängningsdags på torsdagskvällen fick vi in en weimaraner med magomvridning, vilket är bland det mest allvarliga o mest akuta man kan råka ut för som hund. Det tog ett par veterinärer o många timmar innan han var opererad och definitivt kvar i den här världen, och sedan fick jag dessutom några andra akutsamtal under natten.

Gullig? Jag??

Förmiddag: Träning med Baggi.
Vi var ute med Sarah och en elev till henne under ett par timmar, bromsarna har börjat glappa igen på den gule och allt fokus lades på att rätta till detta. En del arbete återstår…

Mitt på dagen: Bygga bil-galler till hundarna. Städa. Tvätta. Diska. Tömma bilen på veterinärgrejor. Packa inför helgen.

Eftermiddag: Träning med Grim.
Följde med Barry till Wormegay o träffade där Richard Beckerleg, Keith Bedford och några till. Inte så konstruktiv träning kanske, men himla roligt! Man kan väl säga att fokus låg mer på att reta varandra än på att utbilda hundar… Grim skämdes dock inte för sig – han skötte sina apporter minst lika bra som de andra, betydligt mer välmeriterade hundarna. Duktig!

Kväll: Vidare färd till Woodhall Spa.

Lördag.
Förmiddag o mitt på dagen: Kolla fällor o snaror (ett ganska magert resultat – vi fick en enda kråka). Gulla med 6-veckors labrador-valpar. Bygga färdigt taket på ena kenneln. Hämta barn (fyra ungar med löjligt mycket aktiviteter kräver en makalös logistik!). Vaccinera 8-veckors schäfervalpar. Dricka X antal koppar te.

Pete lägger sista handen vid det underbara skiffertaket. Visst blir det fint!?


Eftermiddag: Träning med Grim.
Vi mötte problem att forcera staket på riktigt långt håll – det första gick bra, men de båda på ca 140 o 150 m (varsin sida om en väg) blev svåra utan någon dragning (blind apport). Vi tog oss dock igenom motståndet o under de avslutande vattenövningarna glänste Grim Grus igen!

Kväll: Körning till Tom Lowe i Leavenheath.
Det blir många timmar i bilen - tack o lov för CD-böcker! Just nu lyssnar jag på Anna Gavaldas ”Lyckan är en sällsam fågel”, uppläst av min absoluta favorit Anders Ekborg. Den är nästan lika bra som när han läser Diana Abu-Jabers ”Nymåne”, vilken är helt fantastisk.

Söndag.
Från ottan till kväll: Steward på United Retriever Clubs Soutern Inter-Club Match. Berättar mer om det en annan gång…


Ingen vila den här helgen heller, alltså! Men man laddar de mentala batterierna genom att fylla sin tillvaro med roliga och utvecklande aktiviteter. Eller…?

1 kommentar:

  1. Auuu, vilka söta små tjockisar! Ska du inte köpa en sån så jag har nåt litet att gosa med när jag kommer o hälsar på? Ja! :-)

    SvaraRadera