tisdag 1 juni 2010

Äntligen ny jobb-vecka!

Det har blivit väldigt intensiva helger på sistone, och den senaste var verkligen inget undantag. Att vi har haft en långhelg (ledigt igår) förändrade inte det faktumet på något vis! Nästan så det är skönt att komma tillbaka till jobbet o vardagsrutinerna igen...

Efter att sällskapsresan från Sverige vänt hemåt igen på lördagseftermiddagen for jag norrut till Lincolnshire. United Retriever Club hade ett open working test på Guy's marker i söndags o han var såklart tvungen att hålla lite koll på dem även om han inte var direkt inblandad. Spännande att se ett open-upplägg, inte heller uppgifterna i den här klassen kändes oöverkomliga. Vi hade knappast vunnit men vi hade inte heller gjort bort oss. Man kanske skulle starta någon gång? Problemet är bara att jag mycket heller har en dags bra träning än lägger en hel dag på ett working test, så det blir svårt att prioritera.

Apropå träning så lades fokus på vattenarbete den här helgen, självklart med betoning på dirigering/handling (markeringarna används mest som störningar). Grim's utvecklingskruva fortsätter stadigt uppåt och jag är så nöjd med hur han svarar på träningen! Även Baggi var med på ett hörn o visade att han faktiskt(!) kan vara både lyhörd och lydig.

Guy's båda unghundar hade inte mkt erfarenhet av det våta elementet och jag såg fram emot att se hur ett han skulle tackla övergången från land till vatten. Enkelt svar på den frågan - ingen hänsyn alls tas till detta! Allt hunden kan göra på land ska den oxå kunna göra på vatten, oavsett om det är markering eller dirigering, Guy menar att problemställningen ligger i vårt sinne, precis som det här med avstånd (hur långt är egentligen "långt"?).

Och även om jag inte klarar att lägga så mkt press på mina hundar som han gör på sina, var det intressant att se hur han lyckades få dem igenom "barriären" och komma ut stärkta på andra sidan. Från knappt simkunnig till att gå tvärs över en damm 60-70 m på en blind dirigering efter två träningspass... Det är väl sånt som skiljer ett proffs från oss vanliga dödliga?!

Måste såklart avsluta med ett jätte-grattis till det fantastiska svenska insatsen på Highclere!!
Ofattbart bra gjort!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar