söndag 27 juni 2010

En alternativ midsommar

Min första midsommar utomlands – annorlunda men faktiskt inte fel alls! Jag jobbade såklart som vanligt i fredags och höll på att bli kokt på kuppen. En rejäl värmebölja och trasig luftkonditionering är en utomordentligt dålig kombination och alla medel är tillåtna för att få lite svalka. Mina arbetskamrater skrattade rått o hjärtligt åt mig när jag kom i linne, uppkavlade jeans och blundstone-kängor, men vad ska man göra??


Medan jag svettades på jobbet så fixade o donade min eminenta hemma-man inför vårt alternativa midsommarfirande. På kvällen kom Mike o Sarah över och bjöds på en om än inte klassisk midsommarmeny, så i alla fall en svenskinspirerad komposition!

Vi inledde med gravlaxsnittar, följde upp med grillade lammkotletter, grillad nypotatis, sparris, grönsallad och Såsen och avslutade med en smarrig jordgubbstårta. Självklart sköljdes detta ned med passande dryckjom – snapsen lös dock med sin frånvaro… Vi hade otroligt trevligt, skrattade massor och avhandlade inte bara hundar utan också livet i allmänhet. Det är väldigt intressant att få ”utlänningars” (eller i det här fallet är de kanske infödingar??) syn på saker o ting – det sätter lite perspektiv på tillvaron.

Igår träffade vi dem igen – hundträning stod på programmet. Den här gången på en strandäng med lårhög vegetation, man kan väl säga att marken inbjöd till självständigt arbete! Både Grim o Baggi söker betydligt bättre än Butler o Gertie (Grim är helt underbar att titta på när han jagar!), men såklart är lydnaden inte lika övertygande… Det är en väldigt svår balansgång det där med självständighet o följsamhet!


En lite utflykt till den pittoreska kuststaden Southwold hanns också med – sååå väldigt engelskt!!
Dagens program består av ett garden-party för att fira att Tom Lowe fyller 60 år. Det blir garanterat mycket skratt o god mat idag också!

5 kommentarer:

 1. Jättekul att läsa dina mycket väl beskrivna upplevelser. Saknade du inte matjesill och små grodorna....
  Vi cyklade som vanligt på fm till badplatsen vid rönneå. En ny generation småflickor lyckades få vissa av oss gamla att bada... (dock inte jag). På kvällen var vi hos kusin bettan o oskar. Jättetrevligt.
  På midsommardagen kom Ritzels töser m familjer hit. Henke och lukas fann varann direkt (bmw).
  Jag eldade nere vid dammen och kokte potatis och grillade kött över öppen eld. mums.
  Dock saknade vi dig.
  /Pappa

  SvaraRadera
 2. Kul att läsa allt roligt ni gör!
  Men vi saknar dej, kom hem snart...
  Loa har fått ett stoföl..
  Höskörden är klar, det blev massor.

  Puss o kram från oss alla på Odensicke

  SvaraRadera
 3. Ser onekligen rätt behagligt ut. :-)

  Kan verkligen relatera till balansgången mellan följsamhet och självständighet.

  /Hanna

  SvaraRadera
 4. Aha Sofia , jag ser att du har ännu en ny mössa/keps... snygg;)
  Inga

  SvaraRadera
 5. Glad´ Midsoomar om än lite i efterskott. Grim verkar ju toppen! Massor med kramisar. Saknar er! Kramar från oss alla

  SvaraRadera