onsdag 14 mars 2012

Vår!!!!!

Äntligen är våren här! Tvåsiffrigt antal plusgrader, nästan all is borta från både vägar o marker och tydligt längre dagar gör att livsandarna och träningslusten återvänder. Fåglarna sjunger hysteriskt, mina vårlökar tittar upp ur marken och träden har börjat knoppas – vintern fick ge sig den här gången också! Vi har varit ute o tränat ett par gånger och även om det tveklöst finns en del rost att skrapa bort efter vintervilan så är det inget fel på lust eller entusiasm hos varken hundar eller förare! Lite basträning i enskildhet och mera utmanande uppgifter i grupp så ska vi nog snart vara på banan igen. Tyvärr missar jag både Eukanuba Cup och working testet på Tullgarn pga arbete, så vi får nog avstå offentliga sammanhang tills A-proven drar igång i höst. Men då har vi å andra sidan haft så gott om tid på oss att träna att det blir svårare att hitta på ursäkter vid eventuella misslyckanden… ;o)


foto: Pelle HedinEn liten men naggande god träningsgrupp har satts samman och jag ser fram emot många givande träffar under våren! Förra helgen tillbringades till exempel många timmar på Ånhammars underbara marker, hela tiden i flödande solsken. Sessionen avslutades med alldeles delikat fika i en solig sluttning, det är precis sånt man behöver efter många mörka månader.


Vi har haft några tillfällen med gruppträning här hemma – det är så fantasiskt roligt att få följa dessa väldigt engagerade förare med sina duktiga hundar. Utvecklingen går spikrakt uppåt! Ännu en anledning att sätta igång träningen för oss själva igen – konkurrensen hårdnar!!
Dessutom har vi nu äntligen hittat en bra form för verksamheten som inte interfererar med våra respektive ”civila” anställningar – EmSo Consulting AB har fått ett utvidgat verksamhetsområde vilket medger många spännande möjligheter för framtiden. Det finns hopp om livet!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar