onsdag 7 juli 2010

Hundträning o halmtak

Nyss hemkommen från onsdagsträningen med Sarah o Mike och jag är väldigt nöjd med allas vår insats! Bägge hundarna skötte sig alldeles prickfritt och jag förde dem tryggt o bra. Duktiga vi är!! ;o)

Om man ska vara lite petig så är det oftast mer övning än träning ihop med Team Tallamy, men tack vare luriga uppgifter och fantastiska marker så blir det ändå utvecklande. Idag blev det arbete dels på en vidsträckt äng med högt gräs och dels över staket och en bred kanal. Det svenska laget skämdes inte för sig över huvudtaget och när det kom till vattenarbetet så var vi tveklöst bäst i klassen! I vattenmomentet är faktiskt engelsmännen generellt sett långt efter, vilket såklart inte är konstigt med tanke på hur deras prov o jakter är utformade. Men det är i alla fall tillfredsställande för en annan att få känna sig kompetent åtminstone inom något område...





Det har varit lite dåligt med kyrkor i bloggen på sistone, så här kommer en liten uppryckning på den fronten! Tror aldrig jag sett kyrkor med halmtak förut, men här är de faktiskt inte helt ovanliga.

Himla vackert, men hur praktiskt kan det vara?? Det måste varit oerhört lätt att bränna ner hela den rivaliserande grannbyn på en gång om man smög sig till kyrkan en söndagsmorgon. Om man nu hade sådana illasinnade tankar alltså, det kanske bara var vi ociviliserade o råa nordbor som sysslade med sånt?






Den här kyrkogården används fortfarande, trots att den vid en första anblick verkar övergiven. Tydligen låter man prästkragarna och de andra växterna blomma ut innan man klipper/slår gräset - en väldigt trevlig inställning tycker jag!


3 kommentarer:

  1. Härligt att träningen (övningarna) ;o) går så bra.
    Visst är det häftigt med kyrkor. Jag hade dille på att sticka av i varenda håla då Peter och jag kuskade runt Sverige mycket och fota kyrkor. Det var till och med så Peter lessnade och påpekade att "NU SKA VI HEM" ;o)

    Ska bli spännande att se vad kusinen Maggan har i bagaget, eller hur!
    Må gott!
    Jill

    SvaraRadera
  2. Men Sofia , skit i kyrkorna o fotografera annat sött i stället ;) Te.x svarta små labradorvalpar

    Inga

    SvaraRadera
  3. Ser fram emot att träffa den där Mike igen...då ska jag jävlas lite med honom..hehe.. Det är bara att gömma lite tennisbollar så ska vi nog få se på träning ! ; )
    Saknar dig.
    / J

    SvaraRadera