söndag 25 juli 2010

Turist-helg

Fin-besök från Sverige igen – bästaste syster Emma gör mig den äran över helgen! Det är nog bra att jag får gäster emellanåt så att jag får möjlighet att komma ut o se lite av omgivningarna. Jag blir lätt lite insnöad på hund-aktiviteter om inte någon tvingar mig ut i den vanliga/normala världen!


Igår gjorde vi Norwich – en väldigt trevlig stad med stora shoppingmöjligheter för den hågade. Jag är usel på att handla om det inte handlar om hund- eller jakttillbehör, men i Emma har jag experthjälp av högsta klass! Eftersom det är ett bröllop inplanerat nästa helg och min garderob mer är anpassad till friluftsliv än den typen av festligheter, så blev det några välbehövliga tillskott till mitt klädesförråd. Hemskt ovant med lång klänning i nån slags slinkigt material, men faktiskt oväntat snyggt!


Idag har vi besökt Sara o Mike o tittat på valpar igen. Jag har fått förtroendet att välja valp för en väns räkning så idag, vid sex veckors ålder, började jag studera dem lite mer kritiskt. Det finns fyra hanar i den aktuella kullen, en valde jag bort direkt då den var påtagligt blyg, ytterligare en visade stor försiktighet på ny mark och de båda kvarvarande var helt likvärdiga. Ny koll senare i veckan – då med Jens som medhjälpare och extra ögon.
En chans på två att den här lille flyttar till Saltsjö-Boo.Efter valpar, en kopp te o den obligatoriska guidade turen runt Eels Foot (Mike o Sara bor helt fantastiskt!!), gjorde vi en utflykt till Southwold. Vi parkerade i hamnen, tog promenadvägen till grannbyn Walberswick, åt en välförtjänt o delikat lunch på The Anchor och nyttjade slutligen världens minsta färja tillbaka till hamnen. En underbar affärsidé och väldigt väl frekventerad! Blyth River är inte bred, men tidvattnet är starkt o strömmen därmed hård. Jag tror inte att rorsman behöver spendera speciellt mycket tid på gym, om man säger så…

En halvt undangömd soffa att vila på halvvägs mellan Southwolds hamn o Walberswick.

Välkryddade lammburgare och diverse tillbehör, nedsköljt med en kall öl - det gjorde inte ont alls!

Emma o hundarna på den halmtaksförsedda bänken mitt i byn. Den tredje gulingen är en av Guy´s unghundar efter Millcottage Pathfinder.Emma, Grim, Baggi o Nash väntar på färjan...
...som kommer här!

Det är inte brett men mycket strömt när tidvattnet skiftar. Jag undrar hur många turer från ena bryggan till den andra han hinner ro på en dag??


Först i kön såklart...Trångt o trevligt!Välskötta sjöbodar.
Förutom allsköns färsk fisk o skaldjur sålde man även samphire i den här boden!

2 kommentarer:

 1. Härligt Sofia att du tar ditt uppdrag på allvar :)))) Jösses man skulle ju vilja klämma på valparna nuuu
  Inga

  SvaraRadera
 2. Kul att få följa med sina töser på turisthelg.
  Jättebra bilder och trevlig text.
  Och att ni inte kivar med varann.
  Fortsätt med det.
  /Pappa

  SvaraRadera