onsdag 14 juli 2010

Mera betor!

Generalrepetition idag – träning i sockerbetor igen! Idag har det varit riktigt skönt väder med runt 20 grader och en härlig svalkande bris och detta märktes på hundarna. Innan vi gick ut förra gången så varnade Mike mig för att hundarna ofta blir lite tokiga i sockerbetor – de tycks älska att springa i blasten, hörbarheten är betydligt sämre än i den mesta annan vegetation och det är lätt hänt att de helt enkelt blir lite vilda. Vi såg dock inget alls av detta sist eftersom det var ganska varmt o kvavt, men idag bröt det igenom! ;o)
Grim hade växlat upp ett par snäpp o även om han fortfarande tog (nästan) alla signaler så kände jag att det var precis på gränsen. Butler, som alltid annars är följsamheten själv o går som radiostyrd i ett perfekt rutmönster, var med sina mått mätt tämligen ostyrig o storsprungen. Och den vanligen über-lydiga Diesel tvingade faktiskt sin matte att tillgripa om än inte dvärgspring så i alla fall lite dvärg-gång när han totalignorerade stoppsignalen vid ett tillfälle!?

Vi hade i alla fall en väldigt rolig träningsstund och jag fick lite tips o råd på vägen inför lördagen. Just nu känns det som att det kan bli en riktigt rolig dag, men det lär ändra sig i takt med att själva dagen kommer allt närmare…

5 kommentarer:

 1. Vad händer på lördag?
  /Roland

  SvaraRadera
 2. Dvärg-spring ha ha ha , det har vi hört talas om .... förekommer även i Sverige men inte liiika skojjigt som i England o inte lika halkigt
  Lycka till nu på Lördag
  Inga

  SvaraRadera
 3. Det kommer gå jättebra,du har två bra hundar.
  Önskar jag kunde varit med å hållt dig i handen.. ; ))
  Puss / J

  SvaraRadera
 4. Pappa, det är ju tävling på lördag!

  SvaraRadera
 5. Lycka till på lördag grabbar! Om nu den där matten kan hålla nerverna i styr (-:. Själv ska jag starta imorrn oxå å har inte bestämt om jag ska driva matten till vansinne igen..hon har försökt lura mig på träningen,gick inte på det...men får se om dom har nåt kul man kan byta med på söket!!
  Ha de bra hälsar Kotten. Grabbarna hälsar att ni ska ge däng åt alla engelsmän så svenskskräcken består tills vi kommer, HA HA!!

  SvaraRadera