fredag 21 maj 2010

Häststall o grönska

Som med mycket annat så skiljer det en del mellan engelska och svenska förhållanden när det kommer till stall o byggnader. Nedanstående finns två exempel på typiska engelska häststall - en rad med boxar, ett litet överskjutande tak och sen är det klart! Jag har faktiskt inte ens sett ett "inomhus-stall" sedan jag kom hit - varianter på nedanstående är det som gäller.

Naturligtvis spelar klimatet en stor roll - den brittiska typen av häststall hade inte varit så praktiska i våra vinterförhållnaden. Hästarna har såklart det jättebra - inga problem med luften direkt - men jag ser inte fram emot att arbeta vintertid utan möjlighet till tak över huvudet... De flesta behandlingar görs i boxen, men utrymmet, säkerheten och ljusförhållandena blir ju oxå därefter.

Och tillgången till tvål o vatten för den behandlande veterinären är ännu sämre(!) här än hemma, därför har jag nu alltid tvättservetter med mig i bilen. Ibland (ganska ofta) undrar jag hur folk tänker - skulle de uppskatta om jag kom till deras stall utan att ha tvättat mig efter det förra besöket??

Vi har haft det ganska lugnt på jobbet de senaste två veckorna och eftersom vi har fast lön o fast arbetstid finns det ingen anledning att stressa tillbaka efter ett sjukbesök när inga uppgifter väntar. Därför har jag på sistone tillbringat ganska mycket tid med att lugnt kryssa fram på de slingrande småvägarna och beundra landskapet - det är såååå vackert! Otroliga rapsfält, de flesta trädarter i princip utslagna, hur mkt blommor som helst, gnistrande(?) grönt överallt - nästan så man blir religiös...Jens är på besök den här veckan - det känns som att det var väldigt länge sen sist! Han är ett utmärkt ämne för en hemma-man - när jag kommer hem är hundarna rastade och maten lagad, och då pratar vi inte direkt om fiskpinnar o pulvermos! Jag tror aldrig att jag blivit ompysslad på det här sättet tidigare, men det är något man kan vänja sig väldigt fort vid... ;o)


2 kommentarer:

 1. Hej !

  Vilken vacker natur!! ögon godis :) bara att njuta...

  må så gott, kram Lotta Borg.

  SvaraRadera
 2. Meeen ... det är vackert hemma i Sverige nu oxå
  Trevlig helg på er
  Inga

  SvaraRadera