fredag 14 maj 2010

Vad är det för fel på folk?

Vissa kunder är helt hopplösa. Hade idag inne en man med hans unga spaniel-tik som skadade sig för några dagar sedan o har haltat sedan dess. Trots en tämligen måttlig hälta uppstod ganska omgående misstanke om fraktur och jag ville behålla hunden för röntgen o vidare undersökning.

Husse blev då minst sagt upprörd och krävde att vi tog hand om hans hund omedelbart (dvs ca 18 minuter innan både veterinärer o sköterskor skulle gå på lunch), han ville verkligen INTE lämna sin hund kvar hos oss och förklarade hur USELT det var att inte få hjälp direkt med en så allvarlig skada. Han hade vid det laget väldigt passande glömt att han haft tiken hemma i tre dagar innan han överhuvudtaget sökte veterinär...

Husse propsade bestämt på att åtmistone få följa med hunden till dess bur och hade ingen förståelse alls för att det inte är tillåtet med "vanliga människor" i utrymmena runt operation/röntgen. Undrar om han skulle kräva att få följa med in på operationsavdelningen på ett sjukhus oxå?

Till slut lyckades jag i alla fall att både få behålla hunden och bli av med husse och strax efter lunch konstaterade jag en okomplicerad fraktur på ett av underarmsbenen. Mitt i processen med att bandagera hunden ringer husse o undrar om han inte kan hämta sin älskling snart? En timme senare fick han faktiskt tillbaka sin hund, men glädjen över detta övergick snabbt i ilska över att i ganska många veckor framöver vara tvungen att ha hunden i bur ("Hon är faktiskt väldigt livlig!") och rasta henne i koppel ("Men hon är JÄTTEDÅLIG på att gå i koppel!?"). Och VARFÖR hade vi inte gipsat benet utan bara lagt på ett RobertJones-bandage???

Suck... Vissa människor är helt enkelt omöjliga att tillfredsställa, det spelar liksom ingen roll vad man gör. Tur att de flesta man träffar här i livet är så trevliga att det kompenserar för de idioter man oxå möter!

5 kommentarer:

 1. Håller helt med dig Sofia, det är en himla tur att de flesta är trevliga så man orkar med tillvarons alla "stôlpskôtt". För att citera en värmländska jag pluggade med en gång. ;-)

  Må gott!

  Åsa m. vovvar

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia,
  I dag har du namnsdag här hemma i Sverige!
  Säger man grattis?
  Betr. din besvärlige hundägare; tur att du mestadels möter trevliga människor.
  I morgon åker Bertil, Hans-Uno och jag till skärgården för några dagars trevlig samvaro.
  Och snart kommar jag till DIG.
  /Pappa

  SvaraRadera
 3. Hej Sofia,

  Jadu, vad skall man säga det finns människor till allt(jag om någon vet i mitt yrke). Kanske skulle denna man inte ha hund (djur)överhuvudtaget?

  Läser och följer din blogg det är så roligt och lärorikt och se hur du har det. Här i Sverige går allt sin gilla gång nu är faktiskt våren här, det var dessutom "sommar igår med hela 24 grader i solen.

  Ha det så bra och ta hand om dig, hälsingar från oss alla på Wij.

  SvaraRadera
 4. Ja, vad är det för fel på folk. Vissa verkar ju alltid vilja ha någon att skylla sin frustration på. Och hittar man inget annat att klaga på så kan man åtminstone ge en skopa för att det kostar för mycket. Klagar man tillräckligt och är tillräckligt övernaturligt jobbig så kanske man kan komma undan och få det billigare :/. Tyvärr minns man de jobbiga djurägarna mycket bättre än alla andra som är trevliga. Synd!

  SvaraRadera
 5. Hmmmm jobbigt... Jag saknar att jobba men saknar inte den här typen av djurägare. Stå på dig!
  /Sara L

  SvaraRadera