söndag 9 maj 2010

Helg-rapport

Ännu ett riktigt givande och roligt veckoslut! Eftersom jag jobbade förra helgen så hade jag fredagen ledig varför jag passade på att gå o klippa mig. När man har långt hår som i princip alltid är uppsatt så blir det lätt ganska långt mellan besöken på frisersalong, så det var verkligen välbehövligt!

Efter lunch styrdes sen kosan mot Woodhall Spa för lite hundträning hos Guy Bennett. Ett rejält pass på fredagseftermiddagen och ett lika rejält pass på lördagen hann vi med. Som vanligt med Guy så blir det långt o svårt och han balanserar hela tiden övningarna precis på gränsen till vår förmåga. Utvecklingskurvan blir brant med bra material och god handledning!
Vi har fortfarande lite kvar av vårt gamla "skick-problem", men bortsett från det så gick Grim väldigt, väldigt bra i helgen! Självklart finns det alltid detaljer att slipa på men hans attityd, fokus och vilja till samarbete imponerade och stilen är det inte heller något fel på!

Grim visar såna kvaliteter att Guy menade att han gärna skulle ha den gule i sin egen kennel, en svårslagen komplimang till både uppfödaren och föraren. Nu är ju inte guldklimpen till salu på något vis, men sånt är ju ändå roligt att höra! Även matte skötte sig tydligen skapligt, för hon fick mindre skäll än vanligt och till och med lite beröm vid några tillfällen. Eller kanske inte direkt beröm, men ändå något ditåt... ;o)


Söndagen tillbringades hos David o Roz utanför Newark och vi gjorde faktiskt bara icke-hundiga saker. Inte så dumt som omväxling! Vi ägnade oss åt nån timmes lerduveskytte på förmiddagen - efter lite inledande strul, byte av bössa och nya instruktioner från skjutledaren så lyckades jag faktiskt döda nio duvor på raken! Sen slutade jag, man ska ju lägga av när man ligger på topp! Det var nog tredje el fjärde gången jag höll i en hagelbössa så jag var mer än nöjd med resultatet och otroligt roligt var det! Måste försöka hitta nåt liknande här i trakterna, det där skulle jag vilja fortsätta med.

Efter lunch åkte Roz o jag till IKEA i Nottingham. Jag fick hemlängtan...Vi handlade lite småplock båda två, gladast blev jag över att hitta Kalles kaviar på mat-avdelningen. Äntligen äggmackor igen!

4 kommentarer:

 1. Hemlängtan på IKEA?? Finns det inte Kalles kaviar i pulverform, vore behändigt att slänga ner i ett kuvert och skicka.
  Kram fr Inga-Lill

  SvaraRadera
 2. Kul att åtminstone IKEA kan få dig att längta hem lite..

  SvaraRadera
 3. Åh vad roligt att läsa om "lille" Grim. Vad glad jag blir för er skull. Att få "beröm" av Guy är STORT ;o)
  Kram kram

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia! Demis klor börjar bli långa... vi saknar dig! Men det är väldigt roligt att läsa din blogg! Kramar från oss på Odensicke.

  SvaraRadera