lördag 1 maj 2010

Hybrispokalen tillbaka, tack!

Jag gjorde igår mitt första kejsarsnitt på hund! Det var en lite lustig historia bakom - damen ifråga har haft flera hundar tidigare, alla omplaceringar och alla hannar. Så skaffade hon sig för ca 1 månad sedan en ny hund, en urgullig liten westie-tik, oxå den via en "rescue group" och med en tämligen okänd bakgrund. När hon haft henne i ca 2 veckor tyckte matte att hunden började bli bukig och lite trött och sökte därför veterinär. Jag tittade på henne och misstänkte att hon helt enkelt var dräktig, vilket fastställdes med ultraljud. Den stackars kvinnan hade ju inte alls tänkt sig detta och blev lite förtvivlad över att plötsligt tvingas ta hand om en valpning/valpkull!

Igår var det då dags, men tiken var väldigt värksvag och jag insåg ganska omgående att vi skulle tvingas snitta henne. Undertecknad gjorde då något för mig så ovanligt som att faktiskt ta chansen istället för att kliva åt sidan o låta nån annan göra allt det roliga. Till saken hör att jag tidigare på dagen assisterat vid ett annat kejsarsnitt och kände mig väldigt laddad. Självklart hade jag en mer erfaren kollega med under operationen - nån måste ju passa narkosen o ta emot valparna! ;o)

Själva ingreppet gick helt enligt skolboken och vi producerade med gemensamma krafter hela sju starka små valpar. Så där ja! Jag pratade med matte idag - både tik och valpar mår utmärkt. Ibland är det roligare än annars att vara veterinär!

5 kommentarer:

 1. Hejja hejja Sofia , det går ju hur bra som helst för dig ( men blev inte matten lite orolig när det var ditt första snitt ??) men du berättade försåss inte det för henne utan högg världsvant skalpellen och körde igång ;)
  Inga

  SvaraRadera
 2. precis så funkar det, inga! man sätter på sig den världsvana minen och säger "så där ja!" på ett övertygande sätt - det funkar i livets alla skeenden... ;o)

  /s

  SvaraRadera
 3. /cheer :) *skickar en e-pokal* eftersom den riktiga bor permanent på Johannas bort tills vidare.

  SvaraRadera
 4. Hej Sofia! Ja det verkar som om du får vara med om en hel del i ditt arbete i England. Förresten när man förlöser djur heter det då "djurmorska" eller???? Jag har en bekant som är barnmorska och hon kallar sig för"jordemoder". Kan det vara nåt??
  Kram fr Inga-Lill

  SvaraRadera
 5. Nääää men vad roligt!!! Grattis! Duktig du är. "Sådär ja". Var hos Line idag och hon berättade om snittet. Jättekul, verkligen. / Sara L

  SvaraRadera