söndag 28 mars 2010

Helgen

Ännu ett vårtecken idag - tvätten hänger på tork utomhus!

Det är visserligen att utmana ödet att uttala sig om en jour innan den är över, men jag tar risken idag. Helgen har varit lugn hittills och jag har fått en hel del gjort hemma, typ städat fram plastmattan i köket ur det stampade jordgolvet jag har dragits med ett tag... Och betalat räkningar för första gången med min nya engelska bank. En intressant skillnad mot hemma är att man måste betala in skatten själv - den dras inte på lönen. Undrar hur mkt sånt jag kommer att missa nu i början??

Nån slags sippa kanske? Fin är den i alla fall!

Jag har blivit lovad tillträde till träningsmark hos en av våra djurägare (han med kejsarsnittet) och idag har vi hunnit med ett bra pass eftersom nästan alla djur haft vänligheten att hålla sig friska. Marken i sig bjöd inget större motstånd, men långa avstånd o en frisk vind gjorde att det blev lagom svårt ändå. Jag fortsatte traggla vår basträning med en variant på "Jens ruta". Grim var duktig och JAG(!) var duktig - de problem vi stötte på löstes riktigt bra! ;0)

Efter passet tog vi en skaplig promenad o passade på att träna "hur-man-tar-sig-igenom-björnbärssnår-o-annan-skit" i dikena. Det är förmodligen inte så bra för den samtidiga stadgeträningen att uppmuntra den typen av sök, men att tackla björnbär är en konst man oxå måste lära sig. Baggi lärde sig det redan under vår första resa till England, medan Grim håller på som bäst just nu. Lite svårt är det fortfarande men han utvecklas snabbt!

Fasantuppen hade en höna med sig oxå, men hon var inte alls intresserad av att vara med på bild utan slank snabbt in i häcken.
Public footpaths slingrar sig överallt.

2 kommentarer:

 1. Du tror att det är en Sippa ... men jag tror att det är en primula

  Har nästan precis kommit hem från Träskaten där där Lisa drillat oss under helgen och som alltid när Lisa är med så blir det roliga o händelserika övningar

  Både hunden o hans matte är mer än nöjda
  Inga

  SvaraRadera
 2. Hej Sofia,
  Har kommer en halsning fran Lanzarote. Vi har det jattefint men du hade nog sagt sadar om du forstar...
  Jattekul att lasa om dig och att du aven kollar in kyrkor.
  Nat har man lart dig....
  Jag bokar flyget till dig pa annandagen da vi ska till big sister.
  /Pappa

  SvaraRadera