tisdag 27 april 2010

Ditt o datt

Jodå, jag lyckades fördriva även den här helgen på ett synnerligen givande sätt trots ändrade planer. Lördagen bestod ffa av deklaration o annat trist pappersarbete, som belöning blev det dock träning ihop med Sarah Gadd på eftermiddagen. Grim gick ganska bra, upptäckte dock att han har svårt att ta sig igenom täta häckar. När det blev riktigt snärjigt försökte han hitta en väg runt istället, så det måste vi träna mer på. Jag såg efteråt att det fanns ett gammalt taggtrådsstängsel invävt i häcken så det var inte så lätt, men icke desto mindre så är hinderforcering nu inskrivet i träningsboken.

Jag älskar häckarna, även om de utgör ett hinder både för trafiken o för min hund!

I söndags besökte jag nämnda game fair och lyckades såklart göra av med en del pengar. Stod dessutom o fingrade ett tag på en lila-rosa(!) jacka jag faktiskt ville ha - vad i hela friden tog det åt mig??
Från Norwich gick färden vidare till Barry o Dorothy i East Winch varifrån vi åkte över till Richard Beckerleg på Wormegay för ngn timmes träning. Och jösses vad Grim gick! Lite konkurrens och en startpistol satte riktigt tryck i hunden utan att för den delen slå över i stress eller olydnad. Matte var väldigt nöjd med spolingen! Gubbarna utlyste skämtsamt en landskamp mellan Sverige o England innan vi gav oss ut i marken, och jag tror nog att Sverige gick segrande ur den striden... :o)
Så började en ny arbetsvecka igår med att vi fick in en hund med stelkramp!? Himla intressant - det är ju inte direkt vanligt förekommande. Hunden hade klassisk anamnes och symptom (sårskada för en knapp vecka sen, successivt tilltagande förändrat ansiktsuttryck - stelt o "förvånat" med framfallet 3e ögonlock) men "tyvärr" valde husse att avliva hunden istället för att försöka behandla henne. För hundens skull var det säkert det bästa, prognosen är ju i bästa fall sådär, men det hade varit väldigt intressant att följa utvecklingen om vi fått ha henne kvar.

Ny vecka - nya planer smides!

1 kommentar:

  1. Rosa-lila jacka?! Oj oj, vilken succé du hade kunnat göra med den. Och lätt att skilja ut dig bland alla grön/bruna typer på linjen dessutom. :-)

    Kul att läsa om dina äventyr i västerled. Längtar extremt till England dock, var alltför länge sen jag var där. Det får nog bli en trip dit så småningom.

    Ha det gott och lycka till med både träning och landskamper! Klart du slår gubbarna, fattas bara annat! :-)

    Åsa m. flock

    SvaraRadera