lördag 10 april 2010

En härlig dag!

Vi har haft en strålande vårdag idag med flödande sol och närmare 15 grader varmt. Jag jobbade halvdag och tillbringade sen några timmar med diverse pyssel hemma. Har bland annat luftat gräsklipparen för första gången! Det var någon lustig sorts svävar-klippare, el-driven naturligtvis med en lång sladd som var i vägen mest hela tiden. Jag kan väl inte påstå att jag blev direkt vän med den där mackapären, men det säger kanske inte så mycket för jag har nog aldrig lyckats knyta några band till någon typ av gräsklippare. Det blev knappast golfklubbsstatus på gräsmattan, men något mindre tufsig blev den allt!


Det syns inte så vidare väl, men här är halva gräsmattan klippt och den andra hälften fortfarande vildvuxen. (Om någon undrar så är det den högra delen som är snygg!)

Efter det trots allt ganska lyckade gräsklippningsprojektet var jag så upplivad att jag körde bort till min träningsmark. Tog först en promenad med bara Baggi och fick lite kvalitetstid med stackaren som fortfarande är ålagd koppelvila för sin stukade tå.
Sen blev det ett träningspass med Grim Grus och han gick som ett spjut idag! Linjer/höger/vänster/ut, koncentrerat fotgående, stoppsignal och chuckit-markeringar - Grim visade stor stabilitet i alla signaler/tecken och hade en härlig attityd! Vi avslutade med ett helt blint linjetag ut över ängen (jag stegade det till ca 130 m) - man kan ju inte träna på enbart minnesapporter... För den här sista dummyn behövde jag två kommandon - "ut" och "tack". Det är ju så det ska vara, eller hur Lisa?!
Grim genomförde alltså dagens träning som en riktig blogg-hund! ;o)

Eftermiddagen avslutades med en Stella på trappan i solskenet och kvällen kommer att avrundas med en god middag - lammkotletter, klyftisar och färsk sparris. Jag tror faktiskt att jag ska unna mig ett glas rödvin oxå... Sämre kan man ha det!

1 kommentar:

  1. Det är bara så underbart att läsa...toklängtar gör jag...
    / J

    SvaraRadera